Wednesday, March 11, 2009

Selamat Hari Tua Kak Ngah~

2O tahun lepas bertarikh 11 March 1989,takdir yang tertulis telah menyatakan seseorang yang kini telah menjadi teman seperjuangan,seperjalanan ke jamiah,sekuliah yang sama jurusannya,sepermainan bola jaring,sebumbung rumah sewa Pak Cik Ibrahim,sebilik bernombor dua di DaruzZak,sedulang makan,segelak tawa serta sebahu saat kolam air mata penuh mengalir ke bumi tetapi tidak sama umur(sbb sy belum masuk 20 macam dia,hehe) telah dilahirkan ke dunia ini pada tarikh ini.Bermula dari hari ini dia menjadi yang kedua tertua di teratak indah kami ini selepas Kak Long yang sememangya telah lama menjejakkan kakinya ke alam 20-an ini(Kak Long jgn marah ye,nanti lagi bertambah tua Kak Long~).

Buat Kak Ngah yang sangat saya sayang ini=>


Ucapkan selamat tinggal buat usia belasanmu,
Hamparkan karpet selamat datang buat angka dua itu,
dikau kini terdampar di pantai dewasa,
Moga dirimu makin matang
dalam menelusi hari-hari beronak.


Semoga Kak Ngah saya :

+ Dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki.
+ Kejayaan terus-terusan mengguyur dirimu.
+Kuat dan tabah menempuh jalanan berliku ini.
+ Menjadi anak yang solehah buat Mummy dan Abahmu.
+ Dikurniakan Abang Ngah yang soleh.


Tengah hari tadi sempat ke Lable Vie Gallery Rabat sempena ulangtahun kelahiran Kak Ngah ini bersama kakak-kakak senior kami yang sangat baik hati itu serta adik-adik junior dan teman-teman seperjuangan yang lain.Buat Kak Shahirah dan Kak Zahirah kami yang memang best,terima kasih banyak kerana sanggup melayan kerenah adik-adik kalian yang bagus-bagus belaka ini,hehe.Fursoh Saie3dah Ma3akuma and Very Nice Day laa~=)

4 comments:

Dato' Seri said...

ngeh3..tu la..Dato' Seri pon berasa gembira hari nih..nnt jgn lupe dtg lg yea..(lebih2 klu br lps dpt minhah)huhu..~

"Happy besday dekat org yg dah tua tu"

nnt leh bergambar dgn Dato' Seri lagi yea..

kak ngah said...

amiin..
(doa yg last tu mmg menarek)ehee..

waa..

wardatulhamra~
terharu2..
trime kaseh bnyak2..

mmg ana ni suke menumpang bahu enti kan?
harap2 tkde cukai yg dikenakan..
ehee..

thanks a lot~
know this--->>i really appreciated it!

semoge selalu diberkati sepanjang usiamu,duhai teman sekatilku~
huhu..

Wardatulhamra said...

=>Dato' Seri,

Ahha~

Nnti saya ke sana lagi.

Semacam terbau duit lah.

Minhah Selangor sudah masukkah?;)


=>kak ngah,

Nak sy buat lagi menarek tak?

Ehhe~

Tumpang lah selagi bahu itu belum berpindah,kih2~

Tidak akan ada cukai,sama2 berkongsi suka duka kan.

Sayang kamu keranaNYA~

kak ngah said...

dato' seri..

ehee..trime kaseh la atas ucapan tua untuk saye..
trime kaseh juge untuk hari rabu yg indah~:D

wardatulhamra,
sayang kamu juge..
jadi,sye ade hadiah untuk kamu!

وردة الحمراء


مرأة جميلة اسمها جينب
و ليست هي صاحبة الأرنب
كانت معروفة بكثرة الكلام
داءما تتكلم حتى لا تنام


مثلها لي كمثل السرير عند نومي والفوطة عند بكائي
وما هي إلا حاملة الاطمئنان
وفي المصيبة صاحبة الفرحان


اعلمي أنك وردتي في قلبي
لم تكوني معي إلا في السرور والحزن
أحبك في الله لا شك ولا حسد
سأمسك هذه الأخوة إن شاء الله إلى الأبد


*trime kaseh buat guru nahu saye~(",)