Sunday, March 1, 2009

Kak Khalilah Telah Menanda Saya?~

Cute's Blogger Award

Link atau ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

-Super senior saya yang baru sahaja menyelesaikan pengajian peringkat ijazah sarjana muda beliau pada bulan Januari lepas.Mula mengenalinya saat pertama kali menjejakkan kaki di bumi Morocco.Kiranya dah setahun lebih lah saya mengenali,menyelami,menelusuri hati budi pemilik nama Khadijah Khalilah Binti Abdul Rashid ini.Dia baik hati,kalau borak dengan dia penuh kata nasihat dan lawak2 yang pecah tawa kita dibuatnya.Paling penting,donat Kak Khalilah best sangat!Tak ada yang boleh tanding kesedapan donat itu.(klu anda nak nikmati kesedapannya sila hubungi beliau di talian=> +21277889900,hehe).Lepas bulan 5 saya dah tak boleh makan donat lagi dah sebab Kak Khalilah bakal meninggalkan kami semua,pulang ke Malaysia.Selepas detik itu saya pasti akan merindui detik-detik indah yang dilalui bersamanya.Kak,sebelum pulang berikan saya sekelumit tabah akak!Eheh~



Setiap blogger hendaklah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih pemenang seterusnya.



1.Merupakan anak pertama,cucu pertama dan cicit pertama( bagi keluarga sebelah ayah).Selama hampir 18 tahun menjadi satu-satunya kanak-kanak riang perempuan yang menjadi mangsa bulian adik-adikku dan sepupu-sepupu lelaki(keluarga belah emak).

2..Merupakan warden kedua selepas saudari Nazurah Binti Mohd Ali a.k.a Memey.Kalau lalu dekat Rue Abou Temmam sana tu,memang tak sah kalau tak pergi memantau ke dua buah teratak milik akhowat tu.(Agak2 ahli rumah tu mesti tension kan,asek muka nie je yang menjengah,hehe.)

3.Tidak boleh bercakap fushah(melayu baku) dengan baik.Jangan kan dengan kawan-kawan seMelayu,dengan akhowat Indonesia pun saya cakap dengan bahasa tranung(Kak Khalilah pernah tanya,"Rima faham ke kamu cakap dengan dia bahasa tranung?"Lalu dijawab oleh Kak Rima,"Iya,aku faham aja".Bukan tak mencuba,tapi terasa seperti janggal,hehe.Tak salahkan,memartabatkan bahasa tranung saya.

4.Kalau yang memandang pada pertama kalinya,mereka pasti membuat telahan daku adalah seorang yang garang dan pendiam terutama sekali bagi junior-junior yang belum mengenali seniornya yang sememangnya baik hati ini,huhu.(ternaik lif tekan sendiri pulak).Tapi ada juga senior yang tak berapa nak berani tegur saya time mula-mula sampai dulukan sbb muka saya macam garang.(Dikhabarkan pada saya setelah hampir setahun hidup di sini,eheh.)

5.Sangat tidak suka kalau kasut saya sama dari segi rupabentuknya dengan orang lain.(Sama jenama xpe).Ini adalah kerana akan menyukarkan proses pencarian kasut bila mana berkumpulnya kasut-kasut yang banyak di satu tempat yang sama.

6.Menyukai warna hitam.Kalau minta pendapat teman-teman tentang warna,sure mereka akan berkata"Hitam itu sudah terlalu sinonim dengan kamu".Gemar hijau dan putih sebab rasa lapang saja saat mata bertaut dengan dua warna ini.

7.Saya suka dan sangat sayang pada benda yang pertama dalam kehidupan saya.Nombor pertama,huruf pertama,buku pertama,jam pertama,sahabat pertama dan segala benda yang berada di tempat pertama.Kerana yang pertama itu hard to forget dan mempunyai nilai estetikanya yang tersendiri.


8.Macam pemberi award di atas juga,menconteng juga menjadi hobi saya dikala kebosanan.Tambah-tambah lagi kalau dalam kelas,bila tension sebab tak faham apa yang ustaz tengah cakapkan.Kalau tengah cakap telefon pun,mesti kena ada kertas dan pen.Tatkala telinga khusyuk mendengar,jari ligat melarikan tarian di atas kertas.

9.Gemar membaca novel dikala kelapangan.Saya suka mengutip pengalaman dari novel yang dibaca walaupun terkadang cerita dalam novel itu hanyalah ilusi yang bukan seindah hakikat sebuah kehidupan.Puisi-puisi pun suka juga baca,sambil mencari idea untuk menulis.=)

10.Sangat suka pergi ke pantai tengok ombak sebab deru ombak itu seperti punya perkaitan dengan perjalanan sebuah kehidupan di muka bumi ini.Dulu-dulu kalau pergi ke Rabat,Kak Sue mesti bawa pergi pantai dekat Rabat tu.


Buat Kak Khalilah=>

*Terima Kasih sebab sudi tanda saya,walaupun saya
sememangnya telah bertanda,ahakss~
*Ntah apa-apalah saya tulis di atas tu,hehehe.

Macam best je main tanda-tanda nie.Saya rasa macam mahu menanda orang juga lah.Tapi nak tanda siapa ya?hurm.Berfikir! :-? Ok,dah tau.Sasarannya adalah:-


~Mak Cik~

~Mak Yang~










2 comments:

Biru said...

Mekasih kerana sudi menjawab tandaan akak. Hehe. No tepon akak tu mne dapat? :p. senang je kan, nak jwb soalan2 tu? Hehehe. Blog 'makcik' yg awk ltk kat situ salah link la. Tak caya, cuba klik kat situ.

asyrazi said...

Huh~ Makin meriah pula tengok suasana tanda-menanda ni, ahaks~

Ya! Teruskan menanda, jangan tersilap tanda sudah. Hehe~

Siapa lagi mahu turut serta???